>
10 идеи за бюджетен ремонт

Започвате да ремонтирате апартамента си? Имаме 10 идеи за вас за бюджетен ремонт. Прочетете статията до край.

Намиране на професионален екип за ремонтни дейности

На първо място, трябва да анализирате състоянието на апартамента и да намерите коректни изпълнители – за извършване на цялостен или частичен ремонт. Не бързайте да преобразувате пространства. Оставете всичко както е и насочете усилията си към подобряване на оформлението чрез подреждане на мебелите. Средствата, които могат да бъдат похарчени за нови прегради, е по-добре да се изразходват например за кухненски комплект или по-качествено оборудване за баня.

Бюджетен интериор с изгодни мебели

На първо място, когато планирате бюджетен ремонт, трябва да помислите кои мебели трябва да запазите и от кои да се отървете. Няма нужда да изхвърляте всичко наведнъж. Напълно възможно е реставрираните мебели да се превърнат в основен акцент на вашия стилен интериор и да останете доволни от решението. Едно от най-добрите решения за бюджетен ремонт е сами да декорирате отделни интериорни елементи. Например, като смените абажурите на стар полилей, можете да дадете втори живот на този аксесоар. Освен това по този начин ставате съпричастни към една от основните мисии на съвременния човек – за опазва планетата чрез осъзнато потребление.

Съхранете и обновете качествените материали

Как да намаля разходите за ремонт?

Намерете материали във вашия дом, които са „вечни“. Например, оценете състоянието на паркета: като правило е по-евтино да го възстановите, отколкото да поставите нов под. Понякога е достатъчно обикновено циклене. Направете същото с останалите мебели от естествена дървесина. Ще спестите от разходи.

Обновете ВиК и ел. инсталацията с помощта на професионалисти

Ако можете да обновите сами старите мебели, едва ли можете да справите с ремонт на ВиК и ел. мрежата. Опасността от такива съмнителни ремонти е, че след известно време не само вие, но и вашите съседи може да пострадате. За определени видове ремонтни дейности, където качеството и уменията са важни, разбира се, по-добре е да наемете екип от опитни работници.

Правилен избор на мебели за бюджетен ремонт

Има страхотен начин за пазаруване на мебели. Започвате оформянето на вътрешното обзавеждане с най-скъпите мебели: кухня, баня, диван, легло и след това в низходящ ред. Този метод ще ви позволи да не губите пари за дребни неща на първо място. След като закупите основните интериорни елементи, вече можете да преминете към малките декоративни елементи, необходими за стилизиране на апартамента.

Функционалността трябва да бъде е в основата на вашия дом

Важно е правилно да планирате пространството в апартамента и да се съсредоточите върху качеството и функционалността на интериорните елементи. Част от бюджетния ремонт е функционалното обзавеждане, което ще ви спести от разходи за скорошни ремонтни дейности. В кухнята модулите трябва да са практични и издръжливи, защото се използват редовно и интензивно. Същият съвет важи и за други редовно използвани мебели. Обърнете специално внимание на вашите възможности. Например, кухнята може да бъде доста функционална, дори ако горните шкафове са заменени с рафтове (липсата им значително ще намали разходите за обновяване на кухнята).

Спестете пари като свършите част от работата сами

Въпросът, на който веднага трябва да си отговорите, е: каква част от работата ще свършите сами и каква ще поверите на специалисти. Най-често вие можете извършите сами демонтаж със собствените си ръце (премахване на стари врати, подови настилки, тавани или тапети и т.н.). Извършвайки сами определен вид работа, ще спестите бюджета си, за да можете по-късно да харчите пари за необходимото и висококачествено обзавеждане на вашия дом. 

Изберете материали на промоция

Как да избера подходящите материали за бюджетен ремонт?

Случва се магазините да продават строителни материали на ниска цена. Например, ако имате нужда от плочки за кухнята, можете да закупите няколко вида от такива, които са останали малко бройки, и след това да създадете красива многоцветна композиция. Ако всичко е направено правилно, такава композиция ще изглежда впечатляващо и ще спестите пари.

Планирайте бюджетен ремонт по време на отпуска

Ремонтите на апартаменти със собствен труд трябва да се правят, когато има време за това. Ако работите и планирате да отделите няколко часа на ден за ремонтни дейности, това няма да доведе до нищо добро. Обикновено липсата на време води до големи загуби. Ако по време на ремонта ви свършат някакви материали и имате само час, за да направите всичко, ще трябва да изтичате до първия магазин, който попаднете, и да купите липсващите материали на високи цени.

Направете ремонт по време на почивката си. След това можете спокойно да направите оценка, да пазарувате и да закупите всичко необходимо на разумни цени.

Ремонт с услуги на бартер

За да постигнете бюджетен ремонт, може да използвате услугите на бартер. Това е отличен начин да спестите пари, като същевременно получите необходимите услуги или материали за проекта си. Например, ако имате опит в дизайна на интериора, но ви липсва умение или време за извършване на електрически работи, можете да се свържете с електротехник и да му предложите обмен на услуги. Този вид сътрудничество може да бъде изключително полезно и за двете страни.

Бюджетният ремонт на апартамент е възможност за подобряване на дома с минимални разходи. Чрез гъвкавост в планирането, използване на алтернативни методи като бартер и материали на промоционални цени, всеки може да постигне желаните резултати без да пренатоварва своя портфейл.

 - 
English
 - 
en
French
 - 
fr
German
 - 
de
Russian
 - 
ru
Turkish
 - 
tr
Bulgarian
 - 
bg